Wat is SAAS - Software vergelijken en selecteren
Ik wil software advies
Wat is SAAS?
  • event 15-06-2019
  • schedule 11:00
  • timer 1 minuut

Wat is SAAS?

SAAS staat voor "Software As A Service" en dit is een model waarbij een softwarepakket via internet wordt aangeleverd. De software is dus online toegankelijk en wordt aangeboden als een service. In de meeste gevallen gebeurd dit tegen een maandelijkse vergoeding voor een softwareleverancier.

Hieronder een opsomming met kenmerken van SaaS oplossingen:

- Overal toegankelijk

De gebruiker heeft via internet 24/7 toegang tot de software.

- Onderhoud en beheer door SaaS aanbieder

De SaaS aanbieder is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en beveiliging van de software. De updates, back ups en beveiliging worden door de SaaS aanbieders geleverd.

- Betaling voor gebruik

De gebruiker hoeft de software niet zelf aan te schaffen, maar betaald voor het gebruik van de software. Je betaalt vaak maandelijks of jaarlijks per gebruiker of per module. Hierdoor is een hoge eenmalige investering vaak niet nodig.

- Geen maatwerk

De software is niet gebouwd voor individuele bedrijven, maar voor alle gebruikers. Het is alleen binnen een bepaalde bandbreedte mogelijk om individuele aanpassingen te doen in de software. Alle gebruikers werken met dezelfde softwareversie. Dus indien er nieuwe software update plaatsvindt, geldt dit voor alle gebruikers.

- Korte implementatietijd

Een ander kenmerk van een SaaS-oplossing is dat het weinig tijd kost om het laten draaien, omdat het voor iedereen direct toegankelijk is. De implementatie kost relatief gezien dan ook veel minder tijd.

Wat is SAAS de zeven voordelen van bedrijfssoftware

Software selecteren

Wil je graag hulp bij het vinden van geschikte software? Start dan nu de softwareselectie met de "softwareselectie" knop hieronder, selecteer de voor jouw bedrijf relevante software functionaliteiten en vind de software die bij jouw bedrijf past.

Mocht je er nog niet uitkomen dan kun je ons altijd bellen, wij helpen je graag op weg met het vinden van de juiste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf.

Wat is SAAS?

Hulp nodig?
Vraag dan vrijblijvend software advies aan!

Geef mij advies

Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste HRM software? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel