CRM systeem | Vergelijken en Advies
menu
Ik wil software advies

CRM systeem

Vergelijk de beste CRM systeem voor jouw organisatie.
Hulp nodig? Start onze keuzehulp of vraag vrijblijvend advies aan!


Start keuzehulp
Geef mij advies
Auke Westra
Auke Westra - Software expert
Resultaten filteren
close
Belangrijke functies
check clear Factureren
check clear Offertes  
check clear Leadmanagement
check clear Projectbeheer
Indicatie kosten vanaf p/m:
€ 32,-
SoftwareWatcher's keuze
check clear Factureren
check clear Offertes  
check clear Leadmanagement
check clear Projectbeheer
Indicatie kosten vanaf p/m:
€ 17.50,-
SoftwareWatcher's keuze
check clear Factureren
check clear Offertes  
check clear Leadmanagement
check clear Projectbeheer
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
SoftwareWatcher's keuze
check clear Factureren
check clear Offertes  
check clear Leadmanagement
check clear Projectbeheer
Indicatie kosten vanaf p/m:
€ 123,-
SoftwareWatcher's keuze
check clear Factureren
check clear Offertes  
check clear Leadmanagement
check clear Projectbeheer
Indicatie kosten vanaf p/m:
€ 64,-
SoftwareWatcher's keuze
Vergelijken

Wat is een CRM systeem?

CRM staat voor Customer Relationship Management en helpt bedrijven bij het beheren van relaties. Dit zijn bijvoorbeeld klanten, leveranciers of andere samenwerkingspartners. Het doel van CRM is om overzicht te hebben over je hele klantenportefeuille en om inzicht te hebben wat er speelt bij een relatie.

Welke vormen van CRM zijn er?

Er bestaan meerdere soorten CRM en hierdoor is het soms lastig te kiezen welke geschikt is voor jouw bedrijf. Een bedrijf dat uren schrijft of projectmatig werkt verricht, heeft bijvoorbeeld andere CRM nodig, dan een bedrijf dat vaste producten of abonnementen verkoopt. De branche waarin je werkt bepaalt uiteindelijk welke CRM het beste bij je past.

CRM met projectmanagement functies

Schrijven jouw medewerkers uren voor het verrichten van werkzaamheden en factureer je deze uren aan de klant? Dan heb je CRM nodig met projectmanagement functionaliteiten. Met projectmanagement functionaliteiten houd je namelijk bij hoeveel tijd medewerkers in een project hebben gestoken.
Let op: Het verschil tussen CRM software en projectmanagement software is vaak heel klein. Projecten worden namelijk altijd gefactureerd aan een klant en hierdoor zijn CRM functionaliteiten onmisbaar voor projectmanagement software.

CRM met sales functies

Verkoop je producten of abonnementen en is het internet een belangrijke pijler voor je bedrijf? dan heb je CRM nodig met leads en sales functionaliteiten. Software met deze functionaliteiten is erop gericht om het leadmanagement proces te optimaliseren en om conversies te verhogen.

Wat is het nut van een CRM systeem

Het nut van een CRM-systeem ligt vooral in de veelzijdige functies die het biedt. Dit zijn bijvoorbeeld functies voor het beheren van al je relaties en het beheren van een dossier per relatie. Ook het offreren en factureren zijn functies die je bijna in elke CRM terug ziet. Hieronder lichten we een aantal belangrijke en unieke functies van een CRM systeem toe.

Klantportaal

Met een klantportaal geef je klanten een eigen digitale klantomgeving waarin ze inloggen. In deze omgeving regelt de klant zelf een aantal zaken bijvoorbeeld het raadplegen en betalen van facturen, het wijzigen van gegevens of het sturen van een bericht.

E-mailintegratie

Met een e-mailintegratie koppel je bijvoorbeeld je eigen Gmail of Outlook account met de software. Hiermee stuur je rechtstreeks vanuit de software e-mails naar je klant.

Dossierbeheer

Met dossierbeheer onderhoud je een digitaal dossier van al je relaties. Dit dossier staat in de cloud en is daardoor altijd te raadplegen door je medewerkers.

Mobiele app

Mocht je veel onderweg zijn dan is het handig om alle relevante gegevens van je bedrijf dicht bij je te hebben. Met relatiebeheer via een mobiele app zijn de klantgegevens altijd bereikbaar.

Wat is het beste CRM-systeem

Het beste CRM-systeem kies je op basis van jouw specifieke voorkeuren, aangezien elke organisatie andere eisen, wensen en een eigen omvang heeft. CRM-systemen verschillen ook onderling, omdat iedere leverancier vaak een specifieke doelgroep bedient.

Met de keuzehulp van SoftwareWatcher vind je eenvoudig het systeem dat past bij jouw organisatie. Doorloop een paar eenvoudige vragen en ontdek snel welk CRM-systeem geschikt is voor jou.

Hoe duur is een CRM systeem?

De prijs van een CRM systeem wordt voornamelijk beïnvloed door drie belangrijke factoren: het aantal functionaliteiten, de kwaliteit van deze functionaliteiten, en de vorm van het CRM systeem.

Aantal functionaliteiten

De prijs van een CRM-systeem kan variëren afhankelijk van het aantal beschikbare functionaliteiten. Een uitgebreider CRM-systeem dat meerdere aspecten van klantrelaties beheert, zoals sales tracking, klantenservice en marketing automation, zal doorgaans duurder zijn dan een systeem met minder functionaliteiten.

Kwaliteit van functionaliteiten

De kwaliteit van de functionaliteiten binnen een CRM systeem kan sterk variëren per leverancier, wat invloed heeft op de prijs. Aspecten zoals gebruiksvriendelijkheid, aanpassingsvermogen, integratiemogelijkheden met andere systemen en de algehele prestaties zijn belangrijk. Systemen die hoog scoren op deze punten zullen over het algemeen duurder zijn.

Type CRM-systeem

CRM systemen kunnen als standalone software worden aangeboden, of als geïntegreerde modules binnen grotere systemen zoals een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem. Standalone CRM software kan verschillen in kosten in vergelijking met CRM-modules die onderdeel zijn van een uitgebreider systeem.

Deze factoren gezamenlijk bepalen de prijsstructuur van CRM systemen en helpen organisaties bij het maken van een geïnformeerde keuze die past bij hun specifieke behoeften en budget.


Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste CRM systemen? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel