Boekhoudprogramma | Vergelijken en Advies
menu
Ik wil software advies

Boekhoudprogramma

Vergelijk de beste Boekhoudprogramma voor jouw organisatie.
Hulp nodig? Start onze keuzehulp of vraag vrijblijvend advies aan!


Start keuzehulp
Geef mij advies
Auke Westra
Auke Westra - Software expert
Resultaten filteren
close
Talentmanagement
Belangrijke functies
check clear Urenregistratie
check clear Offertes  
check clear Scan & herken
check clear Factureren
Indicatie kosten vanaf p/m:
€ 14.50,-
SoftwareWatcher's keuze
check clear Urenregistratie
check clear Offertes  
check clear Scan & herken
check clear Factureren
Indicatie kosten vanaf p/m:
€ 35,-
SoftwareWatcher's keuze
check clear Urenregistratie
check clear Offertes  
check clear Scan & herken
check clear Factureren
Indicatie kosten vanaf p/m:
€ 59,-
SoftwareWatcher's keuze
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
check clear Urenregistratie
check clear Offertes  
check clear Scan & herken
check clear Factureren
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
check clear Urenregistratie
check clear Offertes  
check clear Scan & herken
check clear Factureren
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
Vergelijken

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Ben je op zoek naar het beste boekhoudprogramma van 2024? Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Hieronder de belangrijkste:

  1. Uitbesteden of zelf doen: Beslis of je de boekhouding zelf wilt doen of wilt uitbesteden. Veel boekhoudprogramma's bieden mogelijkheden om samen te werken met een accountant.

  2. Koppelingen met andere systemen: Kijk of het boekhoudprogramma kan integreren met systemen zoals webshopsoftware of kassasystemen. Dit bespaart tijd en vermindert fouten.

  3. Functionaliteiten: Bepaal welke functies je nodig hebt in een boekhoudprogramma. Denk aan bankkoppelingen, het scannen van bonnen, BTW-aangifte, digitaal archief, facturatieopties, CRM en rittenregistratie. Lees deze blog als je wil weten wat belangrijkste functionaliteiten voor boekhoudprogramma's zijn. 

  4. Kosten: De prijzen van boekhoudprogramma's variëren. Maak een lijst van programma's die voldoen aan jouw eisen, vergelijk hun functies en bekijk dan de kosten.

  5. Proefaccount's en demo's: Probeer een boekhoudprogramma uit of vraag een demo aan om te zien of het aan jouw behoeften voldoet. Ieder bedrijf heeft andere behoeften, dus zorg dat je een boekhoudprogramma kiest dat past bij jouw specifieke situatie.

Wil je meer weten hoe je het beste boekhoudsysteem kan kiezen? Lees dan deze blog

Waar moet je opletten?

 

  1. Uitbesteden of zelf doen
  2. Koppelingen met andere systemen
  3. Functionaliteiten
  4. Kosten
  5. Proefaccount's en demo's

 

 


Boekhoudprogramma

Wat is het beste boekhoudprogramma?

"Het beste boekhoudprogramma bestaat niet". Het kiezen van het beste boekhoudprogramma voor je bedrijf is een belangrijke beslissing en hangt af van je specifieke behoeften, evenals de software en kennis die je al in huis hebt.

Als ZZP'er heb je andere eisen dan een MKB- of grootbedrijf. Je wilt dat het boekhoudprogramma eenvoudig te gebruiken is, vooral als je niet veel kennis hebt van boekhouding. Daarnaast is het handig als het programma ook andere zaken aankan, zoals urenregistratie per project.

MKB-bedrijven hebben vaak al andere software, bijvoorbeeld voor projectmanagement en urenregistratie. Daarom richten zij zich vooral op de boekhoudkundige functionaliteit van een boekhoudprogramma.

Om het kiezen van de beste boekhoudsoftware makkelijker te maken, gebruik je de eenvoudige keuzehulp van SoftwareWatcher. Doorloop een paar vragen, en je krijgt een lijst van geschikte boekhoudprogramma's. Met filters kun je de resultaten verder verfijnen. Daarna vergelijk je de software op basis van prijs en reviews.

Heb je meer informatie nodig over de functies van de boekhoudsoftware? De beschrijvingen bij de filters geven duidelijke informatie, zodat je weet welke functies voor jou belangrijk zijn. Met deze aanpak vind je snel en eenvoudig het beste boekhoudprogramma dat bij jouw bedrijf past.

 


Wat is een makkelijk boekhoudprogramma?

Het vinden van een makkelijk boekhoudprogramma hangt af van wie het gebruikt: een ZZP'er, accountant of een MKB-bedrijf. Boekhoudprogramma's richten zich op specifieke doelgroepen. Zo willen ZZP'ers eenvoudig kunnen boekhouden zonder ingewikkelde termen, terwijl accountants daar juist naar zoeken.

Een goed voorbeeld is Rompslomp, dat speciaal voor ZZP'ers is ontwikkeld. Het vermijdt termen als debet en credit en spreekt in plaats daarvan over uitgaven en inkomsten.

Hieronder een overzicht van enkele makkelijk te gebruiken boekhoudprogramma's:

Makkelijk boekhoudprogramma voor ZZP'ers:

Makkelijk boekhoudprogramma voor MKB-bedrijven:

 

 

Boekhoudprogramma

Is er een gratis boekhoudprogramma?

Ja, er bestaan gratis boekhoudprogramma's. Veel startende ondernemers kiezen bijvoorbeeld voor Excel. Er zijn ook andere gratis boekhoudsoftwareopties beschikbaar. Deze hebben echter vaak bepaalde beperkingen. Veel softwarebedrijven bieden een gratis basisversie (freemium) aan om klanten aan te trekken. Deze gratis versie heeft meestal beperkte functionaliteiten, zoals een maximaal aantal facturen dat verstuurd mag worden of een beperkt aantal banktransacties dat verwerkt kan worden, voordat er een betaling vereist is. 

Hier zijn enkele voorbeelden:

•    E-boekhouden: eerste 15 maanden gratis, daarna betaald.
   Rompslomp: alleen voor het maken van facturen en offertes.
•    Gekko: mogelijkheden voor factureren, maximaal 3 offertes, en 5 iDEAL-betalingen.
•    Tellow: maximaal 3 facturen per maand, handmatige btw-aangifte in plaats van automatisch,
      20 bonnen automatisch herkennen en verwerken.
•    Digi BTW: alleen voor het versturen van facturen.

Conclusie:

 

Er zijn gratis boekhoudprogramma's beschikbaar, maar deze komen altijd met bepaalde beperkingen. Het is belangrijk goed te overwegen wat je specifieke behoeften zijn voordat je een keuze maakt

 

 

 

 

summarize

Boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma ZZP

Een boekhoudprogramma is vaak één van de eerste software tools die een ZZP'er aanschaft. Als ZZP’er is het kiezen van het juiste boekhoudprogramma cruciaal, maar het hangt sterk af van jouw specifieke behoeften.

Er zijn enkele algemene must-have functionaliteiten: automatische bankkoppeling, scannen en herkennen van bonnen en facturen, automatische boekingsvoorstellen, btw-aangifte met koppeling naar de belastingdienst, en een digitaal archief.

Daarnaast kunnen specifieke functionaliteiten variëren. Een facturatiemodule is essentieel als je vaak facturen verstuurt, terwijl periodiek factureren handig is voor herhalende klanten. Betaallinks op facturen versnellen betalingen, en een CRM-module helpt bij het beheren van klantrelaties. Andere opties zijn offertebeheer, automatische betalingsherinneringen, rittenregistratie en voorraadbeheer.

In de volgende blog  "Het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers" hebben we een overzicht gemaakt met welke boekhoud functionaliteiten belangrijk zijn per type ZZP'er.


Wat kost een boekhoudprogramma per maand?

De maandelijkse kosten van verschillende boekhoudsoftware kunnen flink variëren, afhankelijk van de aanbieder en de aangeboden functies. Hieronder vind je een overzicht van wat je kunt verwachten te betalen voor een boekhoudprogramma per maand.

Kosten boekhoudprogramma's voor zzp'ers
Voor zelfstandige ondernemers zijn er basis boekhoudprogramma’s beschikbaar die doorgaans tussen de €10 en €25 per gebruiker per maand kosten. Deze programma's bieden alle noodzakelijke functies om je financiën overzichtelijk te houden zonder extra complexiteit.

Kosren boekhoudsoftware voor MKB en grootbedrijven
Als je bedrijf meer geavanceerde functies nodig heeft, zoals automatische bankenkoppelingen of geavanceerde facturatiemogelijkheden, dan kun je verwachten dat de prijzen beginnen bij ongeveer €30 tot €50 per gebruiker per maand. Deze systemen bieden uitgebreidere ondersteuning en functies die essentieel zijn voor grotere organisaties.

Freemium opties (gratis)
Sommige aanbieders bieden een gratis instapmodel aan, wat ideaal kan zijn voor startende ondernemers of kleine bedrijven met minimale boekhoudkundige behoeften. Deze freemium modellen kunnen een goede manier zijn om te starten zonder initiële kosten, waarbij je later kunt upgraden naar betaalde functies naarmate je bedrijf groeit.

Vergelijk altijd wat elke aanbieder te bieden heeft en overweeg welke functies cruciaal zijn voor jouw bedrijf. De prijs alleen geeft niet altijd een volledig beeld van de waarde, dus kijk goed naar de functionaliteiten en eventuele extra kosten voor add-ons of extra gebruikers.

 

Maandelijkse kosten boekhoudprogramma's

Software Geschikt voor Prijs
e-Boekhouden.nl ZZP'ers, MKB €9,95 per maand
Silvasoft MKB, Grootbedrijf €12,95 per maand
AFAS SB Ondernemers, ZZP'ers, Kleine ondernemingen €59,00 per maand
MoneyMonk ZZP'ers Vanaf €7,50 per maand
Myfinance ZZP'ers €10,00 per maand
Ficsus ZZP'ers, MKB €14,50 per maand
Rompslomp ZZP'ers, kleine ondernemingen €15,00 per maand
DigiBTW ZZP'ers €10,00 per maand
Visma eAccounting MKB €21,- per maand
CASH MKB Vanaf €35,- per maand
Boekhouden met ERP Software van AFAS MKB, Grootbedrijf Prijs op aanvraag
InformerOnline ZZP Basis ZZP'ers, MKB €15,00 per maand


Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste Boekhoudprogramma's? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel