Let hier op bij het overstappen van boekhoudprogramma
menu
Ik wil software advies
Waar moet je opletten als je wil overstappen van boekhoudprogramma?
  • event 24-11-2023
  • schedule 08:00
  • timer 1 minuut

Waar moet je opletten als je wil overstappen van boekhoudprogramma?

Er kunnen veel redenen zijn om naar een ander boekhoudpakket te gaan. Misschien ben je niet blij met de kwaliteit van het huidige boekhoudprogramma. Of misschien is de service niet goed genoeg. Je vragen worden bijvoorbeeld te langzaam beantwoord. De kosten kunnen ook te hoog zijn. Of je wilt van een offline naar een online boekhoudsysteem gaan.

Als je hebt besloten om over te stappen, moet je aan een paar dingen denken:

1. Kies een goede datum om over te stappen. Het beste moment is aan het begin van een nieuw boekjaar. Als je tussendoor overstapt, moet je al je boekingen overzetten. Dat kan veel werk zijn. Als je aan het begin van een nieuw boekjaar overstapt, moet je alleen de beginbalans invoeren. Wil je niet wachten? Dan is het beter om over te stappen na het afsluiten van een belastingkwartaal of -maand.

2. Maak een back-up van je administratie. Elke ondernemer in Nederland moet zijn financiële administratie 7 jaar lang bewaren. Dit omvat onder andere het grootboek, de debiteuren- en crediteurenadministratie, de voorraadadministratie, de in- en verkoopadministratie en de loonadministratie. Meestal kan je je hele administratie in een keer downloaden en deze ergens veilig opslaan.

Het is vaak mogelijk om je administratie in één keer te downloaden, zodat je dit extern ergens kan opslaan op een veilige plek.

3. Importeer oude gegevens in het nieuwe boekhoudprogramma. Het is een goed idee om oude data in het nieuwe programma te zetten. Dan kun je de cijfers van het nieuwe boekjaar vergelijken met die van de oude jaren.

4. Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige contract. Niet alle boekhoudprogramma's kunnen elke maand worden opgezegd. Als je niet oplet, moet je misschien dubbele kosten betalen.

Waar moet je opletten als je wil overstappen van boekhoudprogramma?

Hulp nodig?
Vraag dan vrijblijvend software advies aan!

Geef mij advies

Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste HRM software? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel