Webshop software | Vergelijken en Advies
menu
Ik wil software advies

Webshop software

Vergelijk de beste Webshop software voor jouw organisatie.
Hulp nodig? Start onze keuzehulp of vraag vrijblijvend advies aan!


Start keuzehulp
Geef mij advies
Auke Westra
Auke Westra - Software expert
Resultaten filteren
close
Webshop
check clear Keuze uit templates  
check clear Koppelen met social media
check clear Koppelingen met verzendpartijen
check clear Multi-Store  
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
check clear Keuze uit templates  
check clear Koppelen met social media
check clear Koppelingen met verzendpartijen
check clear Multi-Store  
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
check clear Keuze uit templates  
check clear Koppelen met social media
check clear Koppelingen met verzendpartijen
check clear Multi-Store  
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
check clear Keuze uit templates  
check clear Koppelen met social media
check clear Koppelingen met verzendpartijen
check clear Multi-Store  
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
check clear Keuze uit templates  
check clear Koppelen met social media
check clear Koppelingen met verzendpartijen
check clear Multi-Store  
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
check clear Keuze uit templates  
check clear Koppelen met social media
check clear Koppelingen met verzendpartijen
check clear Multi-Store  
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
Vergelijken

Ontdek webshop software met SoftwareWatcher

Ben je op zoek naar het beste webshop systeem voor 2024? Laat SoftwareWatcher je bijstaan met onze gebruiksvriendelijke keuzehulp. Door onze handige filters bovenaan de pagina te gebruiken, kun je zonder moeite webshop tools vinden en vergelijken op basis van prijs, beoordelingen en functies. Of je nu een oplossing zoekt voor productbeheer, besteltracking, betaalverwerking of andere specifieke functies, onze keuzehulp leidt je rechtstreeks naar de webshop tool die volledig aansluit op jouw eisen. Vertrouw op SoftwareWatcher om de ideale webshop software voor jouw onderwijsinstelling te vinden. Dankzij onze uitgebreide vergelijkingspagina en deskundige aanbevelingen, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en je online verkoop naar een hoger niveau tilt. Probeer onze eenvoudige tool en ontdek de perfecte software die jouw instelling helpt te groeien.

Advies over webshop systemen

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste webshop software? De experts van SoftwareWatcher staan klaar om je te helpen bij het digitaliseren van je online verkoopprocessen. Het enige wat je hoeft te doen is een aanvraag indienen via de knop "Ik wil software advies" bovenaan de pagina. We begrijpen dat elke onderwijsinstelling uniek is en daarom nemen we persoonlijk contact met je op. Door de juiste vragen te stellen en jouw specifieke softwarebehoeften te onderzoeken, bieden we advies over de beste softwareleveranciers voor jouw instelling. We brengen je ook direct in contact met deze leveranciers zodat ze je meteen kunnen benaderen. Je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Over webshop tools

Webshop software is essentieel voor het beheren van online verkoop en het stroomlijnen van diverse e-commerce taken. Met het juiste webshop systeem werk je niet alleen efficiënter, maar verbeter je ook de prestaties van je online verkoop en krijg je diepgaande inzichten in je verkoopgegevens. Het is belangrijk om te weten dat webshop software verschillende functies biedt om je dagelijks te ondersteunen. Standaardfunctionaliteiten die je in vrijwel elke webshop tool vindt, zijn productbeheer, besteltracking en betaalverwerking. Daarnaast zijn er specifieke functies die je kunnen helpen je e-commerce processen te verbeteren en je workflow te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan geïntegreerde modules zoals voorraadbeheer, besteltracking of klantenservice. Hiermee kun je verschillende aspecten van je online verkoop op één centrale plek beheren. Een andere nuttige functie is data-analyse, waarmee je inzichten kunt verkrijgen uit je verzamelde verkoopgegevens en trends kunt identificeren.

Hulp bij het zoeken, vergelijken en selecteren van webshop software?

Wil je graag hulp bij het vinden van geschikte webshop software?

Start dan de gratis keuzehulp, selecteer de voor jouw bedrijf relevante software functionaliteiten en vind de software die bij jouw bedrijf past. 

Mocht je er nog niet uitkomen dan kun je ons altijd bellen of contact opnemen via de softwareadvies pagina, wij helpen je graag op weg met het vinden van de juiste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf.

Webshop software

Gratis advies van een software expert

Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan helpen we je graag persoonlijk verder met het selecteren van de beste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf. Door vrijblijvend contact met ons op te nemen gaan we samen kijken naar jouw huidige situatie, software wensen en bedrijfsprocessen. Op basis hiervan geven we een onafhankelijk advies welke concrete software oplossingen het best geschikt zijn voor jouw bedrijf. Ook tijdens de selectie procedure fungeren we graag als centraal aanspreekpunt voor al je vragen over software. Het is altijd mogelijk om gratis contact met ons op te nemen en gebruik te maken onze jarenlange expertise op het gebied van bedrijfsprocessen en software oplossingen.

Prijzen vergelijken van webshop software

Prijzen en verdienmodellen voor webshop software variëren per softwareleverancier. Waar het ene bedrijf software aanbiedt voor een vast maandelijks bedrag, bieden andere bedrijven bijvoorbeeld een gratis instapmodel(freemium) aan. Ook hangen de prijzen van de software vaak af van het aantal gebruikers van de aanvrager. Het noemen van één prijs per softwarepakket geeft geen betrouwbaar beeld van de daadwerkelijke kosten en het vergelijken van prijzen kan hierdoor lastig zijn. SoftwareWatcher beschikt over filters waarmee je het prijsmodel en de prijsverhoudingen tussen softwareleveranciers kan vergelijken. Tijdens een software demonstratie krijg je van de softwareleverancier een indicatie van de prijs voor jouw bedrijf zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

 

De 7 voordelen van webshop software

Webshop software helpt bedrijven met het structureren, automatiseren en digitaliseren van processen. Hieronder staan de 7 belangrijkste voordelen van het gebruik van software:

  1. Tijd besparen: Door het optimaliseren van processen met software zorg je ervoor dat je meer kostbare tijd overhoudt.
  2. Kosten verlagen: Naast het besparen van tijd bespaar je ook op de kosten. Door het digitaliseren van processen zijn er minder handmatige handelingen nodig. Dit kan bijvoorbeeld schelen in de personeelskosten.
  3. Structuur: Alle informatie staat op de juiste plaats en iedereen weet waar deze gevonden kan worden.
  4. Online: Alles is digitaal waardoor heeft iedereen altijd en overal toegang tot belangrijke gegevens heeft. Medewerkers kunnen online en real-time met elkaar samenwerken. Dit zorg voor een betere en snellere communicatie tussen collega’s. Bovendien kunnen de archiefkasten de deur uit.
  5. Software koppelen: Er zijn steeds meer koppelingen tussen verschillende software beschikbaar. Zo kun je steeds meer bedrijfsprocessen digitaliseren.
  6. Risicobeheer: Informatie wordt veilig opgeslagen in de cloud en er worden dagelijks automatisch back ups gemaakt. Jouw gegevens zullen dus nooit verloren gaan.
  7. Analyse en rapportage: Met software verzamel je eenvoudig en snel data waarmee waardevolle data analyses en overzichten kunnen worden gemaakt. Zo kan een betrouwbaar overzicht worden gemaakt om bijvoorbeeld aan het management te rapporteren of medewerkers inzicht in de resultaten van je bedrijf te geven. Ontdek waar knel- en verbeterpunten liggen, formuleer doelstellingen voor je bedrijf en verbeter de besluitvorming.

Webshop software vergelijken met de softwareselectie

Met de gratis softwareselectie tool van SoftwareWatcher kun je eenvoudig relevante software zoeken, vergelijken en selecteren voor alle branches. De softwareselectie bestaat uit een aantal relevante vragen over alle bedrijfsprocessen en software functionaliteiten. Klik op de gele knop bovenaan deze pagina om de softwareselectie tool te starten.

Welke andere software is belangrijk voor een webshop?

Heb je een webshop of ga je een webshop starten? En wil je zoveel mogelijk activiteiten digitaliseren en automatiseren, zodat je zelf zo weinig mogelijk tijd hieraan hoeft te besteden? Lees dan hier verder!

Welke andere software systemen zijn belangrijk voor een webshop?

Bij het kiezen van de juiste software voor een webshop is het belangrijk dat dit aansluit bij je andere softwaresystemen in je bedrijf. Denk hierbij aan een kassasysteem, boekhoudprogramma en voorraadbeheer software.

– Kassasysteem
Heb je al een fysieke winkel en maak je gebruik van een kassasysteem? Dan is het handig om het kassasysteem te koppelen met de webshop software. Met een software koppeling zorg je ervoor dat informatie van je webshop en van je kassasysteem op de juiste manier worden uitgewisseld. Hiermee zorg je ervoor dat al het beheer omtrent je producten op één plek wordt geregeld. Wanneer je bijvoorbeeld een verkoopprijs van een product aanpast, dan wordt deze informatie direct in alle systemen doorgevoerd. Zo voorkom je eventuele prijsverschillen en bespaar je veel tijd.

Wanneer je tevreden bent over je huidige kassasysteem dan is het handig om webshop software te kiezen die al een koppeling heeft met dit kassasysteem. Mocht dit niet het geval zijn dan is het ook altijd nog mogelijk om het gesprek te starten met de softwareleverancier of dit kan worden gemaakt.

– Voorraadbeheer
Bij een webshop is het aannemelijk dat je voorraad moet beheren. Het is belangrijk om je voorraad goed te monitoren, zodat je weet wanneer producten opnieuw moeten worden ingekocht. Om je hierbij te ondersteunen is voorraadbeheer software heel erg handig.

Met voorraadbeheer software houd je grip op de voorraadstanden en weet je altijd precies wanneer een product ingekocht moet worden. Ook houdt het bij waar een product zich in een magazijn bevindt en is het snel te achterhalen hoeveel de voorraad waard is. Er zijn twee manieren om voorraadbeheer in combinatie met een webshop te regelen:

1. Webshop software koppelen met andere voorraadbeheer software
Je kan ervoor kiezen om een apart voorraadsysteem aan te schaffen. Een apart voorraadbeheer systeem is vaak uitgebreider dan webshop software die zelf voorraadbeheer functionaliteiten aanbiedt. In dit geval is het belangrijk dat er een koppeling is tussen de webshop en het voorraadsysteem. De koppeling zorgt ervoor dat al je web orders en voorraad synchroon lopen.

2. Webshop software met eigen voorraadbeheer functionaliteiten
Er is ook webshop software op de markt die haar eigen functionaliteiten biedt voor het voorraadbeheer. In dit geval hoef je niet een apart voorraadbeheer systeem aan te schaffen. Daarbij hoeft er ook geen koppeling gemaakt te worden, omdat het beheren van de voorraad en de webshop in hetzelfde systeem plaatsvindt. Een nadeel hiervan is dat webshopsoftware vaak minder uitgebreide voorraadbeheer functionaliteiten aanbiedt ten opzichte van een apart voorraadbeheer systeem.

– Boekhoudprogramma
Het is ook van belang dat je verkopen uit de webshop op de juiste manier in je boekhoudprogramma terecht komen. Ook hiervoor is een koppeling tussen de webshop software en het boekhoudprogramma de oplossing. De koppeling zorgt ervoor dat de verkopen uit de webshop op juiste grootboeknummers terecht komen. Hierdoor hoef je niet zelf verkoopfacturen handmatig in het boekhoudprogramma in te voeren. Dit scheelt veel onnodig werk en is ook minder foutgevoelig. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Het online boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl biedt de mogelijkheid om gemakkelijk met vele andere software te koppelen, zo ook webshop en voorraad software.

Software landschap voor een webshop
Voor het starten van een webshop zijn dus meerdere soorten softwarepakketten interessant. Met al deze softwarepakketten creëer je een heel software landschap voor je bedrijf. In onderstaande afbeelding geven we een visueel voorbeeld op basis van deze blog hoe zo’n software landschap voor een webshop eruit kan zien.

Webshop software

 

Webshop software koppelen met bestaande software in je bedrijf!

Wanneer je tevreden bent over je huidige software systemen dan wil je graag dat nieuwe software systemen hier goed mee kunnen koppelen. Een software koppeling zorgt er immers voor dat informatie tussen beide systemen automatisch wordt uitgewisseld zonder dat er handmatige handelingen nodig zijn. Met de software vergelijking van SoftwareWatcher kun je eenvoudig zien welke software met elkaar koppelt. Hiervoor hoef je alleen de integratiefilter te raadplegen op de vergelijkingspagina.

Voorbeelden webshop koppeling
Webshop software worden vaak gekoppeld aan allerlei soorten software. Hierbij kan gedacht worden aan ERP systemen, facturatie en boekhoudsystemen.

Stel je al gebruik van een boekhoudsysteem (bijvoorbeeld: Twinfield). Je kan dan kiezen voor JouwWeb als webshop software. Deze webshop systeem heeft namelijk een koppeling met Twinfield. Op deze manier hoef je maar op één plek de gegevens in te voeren. Dit scheelt veel handmatig ‘overklop werk’. Ook is de kans op fouten veel minder groot. De koppeling plaatst automatisch de bestellingen uit de JouwWeb webwinkel in de Twinfield boekhouding.

Webshop software


Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste Webshop software? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel