Wat is scan en herken software? Start de softwareselectie
menu
Ik wil software advies
Wat is scan en herken software?
  • event 04-06-2020
  • schedule 17:00
  • timer 3 minuten

Wat is scan en herken software?

Scan en herken software ondersteunt bedrijven bij gehele proces rondom het digitaal verwerken van inkoopfacturen, verkoopfacturen, bonnetjes en andere documenten. Scan en herken software leest automatisch relevante gegevens uit van een factuur. Bij een inkoopfactuur wordt bijvoorbeeld het factuurnummer, de leverancier en het totale bedrag inclusief en exclusief btw herkend. Op basis hiervan wordt een automatisch boekingsvoorstel gedaan, zodat de factuur op juiste manier in de boekhouding wordt verwerkt Het verwerken van inkoopfacturen, verkoopfacturen en bonnetjes gaat hierdoor veel sneller.

 

Wat is scan en herken software

Scan en herken software ondersteunt bedrijven bij gehele proces rondom het digitaal verwerken van inkoopfacturen, verkoopfacturen, bonnetjes en andere documenten. Vaak volgens de volgende stappen: 

 

Stap 1: Aanleveren van de documenten

Ten eerste komen alle documenten die in de administratie terecht moeten komen, zoals facturen (papier ,Pdf, e-factuur) bonnetjes, pakbonnen en orders in één systeem samen. Dit kan meestal op verschillende manier gedaan worden:

  • Via email

Scan en herken software heeft in de meeste gevallen een eigen email adres waar je makkelijk je de documenten naar toe kunt sturen.

Tip:

Vraag leveranciers om facturen naar dit mailadres te sturen, dan hoef je dit zelf niet meer bij te houden in je email.

  • Mobiele app

Ook is het vaak mogelijk om documenten via een mobiele app te scannen en up te loaden. Dit is bijvoorbeeld heel handig bij bonnetjes. Je maakt een foto met je mobiel van het bonnetje en vervolgens komt deze automatisch in het systeem.

  • Handmatig uploaden

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om de documenten handmatig te uploaden naar het systeem.

 

Stap 2: Herkennen en boeken van documenten

Ten tweede worden de documenten en/of facturen automatisch herkent. Scan en herken software leest automatisch relevante gegevens uit van een factuur. Bij een inkoopfactuur wordt bijvoorbeeld het factuurnummer, de leverancier en het totale bedrag inclusief en exclusief btw herkend. Op basis hiervan wordt een automatisch boekingsvoorstel gedaan, zodat de factuur op juiste manier in de boekhouding wordt verwerkt. Hier wordt vaak gebruik gemaakt van de OCR technologie. OCR staat voor Optical Character Recognition (verwijzing naar begrippen).

Stap 3: Autoriseren

Ten derde hebben de meeste scan en herken software de mogelijkheid om een autorisatie workflow in te stellen. Dit betekent dat bepaalde facturen en/of documenten digitaal goedgekeurd kunnen worden door de juiste medewerkers. Dit kan ook vaak handig met een mobiele app gedaan worden. 

Stap 4: Digitaal archief

Ten slotte worden de goedgekeurde facturen en documenten automatisch opgeslagen in een digitaal archief.

 

Wat zijn de voordelen van scan en herken software?

scan en herken software brengt verschillende voordelen me zich mee. Hieronder de belangrijkste voordelen:

Nooit meer een factuur kwijt

Doordat alle documenten automatisch worden opslagen in een online archief kan je eenvoudig overal je documenten eenvoudig vinden en inzien.

Bespaar tijd en geld

De scan en herken software neemt veel werk voor je uit handen en bespaart daardoor veel tijd en daardoor geld:

  • De facturen komen door de autorisatie workflow automatisch bij de juiste medewerker terecht.
  • Je hoeft niet meet handmatig gegevens in te voeren in een systeem, want dit doet de software voor je.
  • Door je scan en herken software te koppelen met je boekhoud software, wordt de factuur automatisch verwerkt op het juiste grootboeknummer.

Minder fouten

De software herkent voor jou de alle relevante informatie en hierdoor hoef je dus niet meer handmatig gegevens in te voeren. Hierdoor wordt de kans op het maken van fouten veel minder groot.

Wat is scan en herken software

Software zoeken, vergelijken en selecteren

Ben je overtuigd van de meerwaarde van scan en herken software? Ben je benieuwd welke software bij jouw bedrijf past? Of wil je software koppelen om je bedrijf verder te digitaliseren? Klik dan op de knop "factuurverwerking software vergelijken" hieronder en vergelijk alle scan en herken software. 

Wil je graag hulp bij het vinden van een geschikte software systeem? Start dan de softwareselectie tool met de “start softwareselectie” knop hieronder, selecteer de voor jouw bedrijf relevante factuurverwerking functionaliteiten en vind de software die bij jouw bedrijf past.

Mocht je er nog niet uitkomen, neem dan contact op of bel ons, wij helpen je graag op weg met het vinden van de juiste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf.

Wat is scan en herken software?

Hulp nodig?
Vraag dan vrijblijvend software advies aan!

Geef mij advies

Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste HRM software? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel