clear

Waarom SoftwareWatcher

SoftwareWatcher is een onafhankelijk platform om bedrijfssoftware te zoeken, vergelijken en selecteren. Op ons platform brengen wij alle softwareleveranciers samen op één plek. Het doel van SoftwareWatcher is om jou te helpen met het selecteren van de bedrijfssoftware dat bij je bedrijf past en hier vervolgens een keuze tussen te maken. SoftwareWatcher biedt een aantal grote voordelen:

 • Softwareselectie tool
 • SoftwareWatcher beschikt over een uitgebreide vragenselectie die snel en eenvoudig is te doorlopen. Alle software functionaliteiten worden uitgebreid beschreven waardoor je eenvoudig aangeeft wat belangrijk voor je is. Met de softwareselectie tool zorgt SoftwareWatcher ervoor dat je uitkomt bij de bedrijfssoftware dat bij je bedrijf past.

 • Gratis advies van een software expert
 • Mocht je er nog niet helemaal uitkomen, dan helpen we je graag verder met het selecteren van de beste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf. Door vrijblijvend contact met ons op te nemen gaan we samen kijken naar jouw huidige situatie, software wensen en bedrijfsprocessen. Op basis hiervan geven we een onafhankelijk advies welke concrete software oplossingen het best geschikt zijn voor jouw bedrijf. Ook tijdens de selectie procedure fungeren we graag als centraal aanspreekpunt voor al je vragen over software. Het is altijd mogelijk om gratis contact met ons op te nemen en gebruik te maken onze jarenlange expertise op het gebied van bedrijfsprocessen en software oplossingen.

Wat is de meerwaarde van een HR systeem voor je personeelsbeleid?

 • event27-05-2021
 • schedule14:00
 • timer4 minuten

Ben je opzoek naar een HR systeem? En wil je weten wat de meerwaarde is van een HR systeem voor je personeelsbeleid? Lees dan nu dit artikel.

 

Wat is een HR systeem?

HR systeem staat voor Human Resource Management systeem en digitaliseert bedrijfsprocessen rondom het personeelsbeleid. Het doel hiervan is om het personeelsbeleid efficiënter en zorgvuldiger te organiseren.

Welke functionaliteiten van een HR systeem maken het personeelsbeleid efficiënter?

Een HR systeem beschikt over een aantal functionaliteiten die het personeelsbeleid in je bedrijf professioneler en eenvoudiger maakt. Bovendien bespaar je veel tijd met het gebruik van een HR systeem. Dit komt met name door de volgende functionaliteiten:

Digitaal personeelsdossier

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van het personeelsdossier van medewerkers. Bovendien zijn werkgevers ook wettelijk verplicht om bepaalde gegevens over werknemers te documenteren. Het is dus van belang als werkgever om een personeelsdossier bij te houden en dit is vaak een lastige en tijdrovende klus. Een HR systeem maakt dit makkelijker door het toevoegen van een aantal handige opties. Zo is het mogelijk om met een handige zoekopties snel de juiste contracten, loonstroken, beoordelingen of gespreksverslagen van medewerkers te vinden. Daarnaast is alle relevante HR informatie altijd toegankelijk en raadpleegbaar via de cloud. De meeste tijdbesparing voor het beheren van het personeelsdossier gebeurt met ESS (Employee Self Service) en MSS (Management Self Service). Hiermee worden medewerkers en managers namelijk op een laagdrempelige en eenvoudige manier betrokken bij veel administratieve taken van het personeelsdossier.

ESS (Employee Self Service)

ESS betekent dat werknemers zelf enkele operationele taken overnemen. Bijvoorbeeld het aanvragen van verlof, het melden van verzuim, het indienen van declaraties of het aanpassen van persoonlijke informatie. Dit doen medewerkers via een eigen online portaal die vaak ook via een app is te benaderen. Hierdoor neem je veel administratief werk uit handen van de HR-afdeling.

MSS (Manager Self Service)

MSS betekent dat werkgevers of managers enkele operationele taken overnemen. Bijvoorbeeld het goedkeuren van verlof of het raadplegen van een digitaal dossier van een medewerker.

Onboarding

Veel bedrijven voeren geen beleid bij het welkom heten van nieuwe medewerkers in een organisatie. Hierdoor hebben veel medewerkers moeite met het integreren in een bedrijf. Een HR systeem beschikt over onboarding functionaliteiten waarmee je medewerkers wegwijs maakt in de nieuwe werkomgeving en in zijn of haar rol binnen het bedrijf. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat alle praktische zaken zijn geregeld binnen het bedrijf, maar ook dat een medewerker zich thuis gaat voelen en zich betrokken voelt bij de activiteiten van het bedrijf.

 

Welk HR systeem is voor mij geschikt?

De aanwezige HR systemen op de markt bieden allemaal verschillende software functionaliteiten aan. De één biedt zoveel mogelijk functionaliteiten aan waar de ander zich met name richt op een aantal specifieke HR taken. In dit artikel hebben we met name gericht op echte HR functionaliteiten. Maar naast deze HR functionaliteiten bieden HR systemen ook vaak andere software categorieën (of modules) aan namelijk:

 • Salarisadministratie
 • Verlof- en verzuim
 • Recruitment
 • Tijdregistratie
 • Talentmanagement
 • Personeelsplanning
 • Opleidingsmanagement

Het is daarom van belang om te bepalen welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn. Wil je alleen software aanschaffen met HR functionaliteiten dan is het verstandig om te kiezen voor een minder uitgebreide software. Is het voeren van bijvoorbeeld de recruitment, talentmanagement en opleidingsmanagement belangrijk dan is het verstandig om te kiezen voor uitgebreider HR systeem.

 

Het is daarom van belang om te bepalen welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn. Is het voeren van bijvoorbeeld de recruitment, talentmanagement en opleidingsmanagement belangrijk voor jouw bedrijf? Dan is het wellicht interessant te kiezen voor een uitgebreid HR systeem. Wil je echter een systeem aanschaffen met enkel HR functionaliteiten? Dan kun je kiezen voor een minder uitgebreid systeem. Een HR systeem dat jou als ondernemer steunt in je dagelijkse HR zaken is Buddee. Benieuwd wat de software van Buddee voor jouw bedrijf kan betekenen?

emoji_objects

Buddee; dé totaaloplossing voor jouw HR zaken

Loonstroken digitaal aanbieden? Uren registreren waar je ook bent? Altijd en overal de personeelsdossiers inzien? Je medewerkers zelf gegevens laten wijzigen? Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn maar met de moderne HRM Software van Buddee is dit allemaal mogelijk. Wij maken personeelsadministratie eenvoudig, slim én leuk. Met ons HRM Software creëren wij een werkomgeving van nu door alle personeelszaken te bundelen in één digitale omgeving. Door Employee Self Service hebben je medewerkers altijd en overal toegang tot hun eigen digitale omgeving en kunnen ze met een druk op de knop hun eigen gegevens inzien en wijzigen, verlof aanvragen, ziek- en betermelden en de eigen uren registreren. Dat scheelt jou als ondernemer weer tijd. Tijd die je eindelijk weer kunt stoppen in hetgeen dat je leuk vindt en waar je passie ligt: het ondernemen.

Eenvoudige salarisadministratie, kan dat?

Het doen van salarisadministratie is vaak een lastige en tijdrovende taak. Een taak waar veel ondernemers toch tegenop zien. Tevens zijn wij van mening dat salarisadministratie in veel gevallen ook nog eens te specialistisch is voor het (klein) mkb om zelf te doen. Zo zijn er allerlei onder andere regels en wetgevingen waar je continu van op de hoogte moet zijn. Om je salarisadministratie een stuk eenvoudiger te maken, bieden we salarisadministratie aan als additionele dienstverlening tegen een voordelig tarief van € 8,50 - € 12,50 per loonstrook!

Let’s be Buddees!

De unieke combinatie en integratie van iHRM en Salarisadministratie zorgt ervoor dat wij een meetbare kostenverlaging én tijdsbesparing realiseren voor ondernemers en hun medewerkers. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen doen? Stuur vrijblijvend een mailtje naar hey@buddee.nl en wie weet worden wij binnenkort Buddees ;-).

Om precies te weten welk HR systeem voor jou geschikt is verwijzen we je naar onze vergelijkingspagina van HR systemen. Op deze pagina is het mogelijk om een eenvoudige keuzehulp te doorlopen zodat je eenvoudig en snel erachter komt welk HR systeem bij jouw bedrijf past. Ook is het mogelijk per software categorie (modules) je selectie aan te scherpen.