Software koppelen - Eenvoudig en onafhankelijk bedrijfssoftware vergelijken
menu
Ik wil software advies
Software koppelen
  • event 08-05-2020
  • schedule 13:00
  • timer 2 minuten

Software koppelen

Software koppelen houdt in dat je twee of meer software systemen met elkaar verbindt om automatisch informatie met elkaar uit te wisselen zonder dat je daarvoor wat hoeft te doen. De meeste software systemen kunnen gekoppeld worden met boekhoudsystemen of andere bedrijfssoftware. Dit komt goed uit wanneer je tevreden bent over je huidige software en dit graag wil combineren met een nieuw software systeem. 

 

Software koppelen met een API

Het maken van een koppeling wordt meestal gedaan met een API koppeling. API staat voor "Application Programming Interface" en zorgt ervoor dat twee verschillende applicaties met elkaar kunnen communiceren en elkaar toegang kunnen verschaffen tot informatie. 

Op internet staan uitgebreide uitleggen over wat een API precies is. Maar een uitleg middels een filmpje werkt wellicht veel beter.

 

Waarom software koppelen

Wanneer software goed met elkaar koppelt dan gaat het uitwisselen van deze informatie helemaal automatisch zonder dat je daarvoor nog een handmatige handeling voor hoeft te verrichten.

 

De integratie-filter 

Een handige tool op SoftwareWatcher is de integratiefilter. Met de integratiefilter kun je namelijk snel zien of de software waarin je geïnteresseerd bent koppelt met je huidige software systeem

 

Software koppelen de integratie filter

 

Het enige wat je hoeft te doen is de naam van je huidige software in te voeren in de filter. De resultaten die overblijven in het overzicht kunnen worden gekoppeld met je eigen software systeem. 

 

Andere oplossingen om software te koppelen

Wanneer je huidige software niet (automatisch) gekoppeld kan worden met software waarin je geïnteresseerd bent dan zijn er ook nog andere oplossingen:

  • Maatwerk koppeling: Softwareleveranciers zijn vaak bereid om een maatwerk koppeling te maken zodat de software met elkaar gekoppeld kan worden.

  • Exporteren en importeren: Exporteer de data en importeer dit in je andere bedrijfssoftware.

  • Met een API is er vaak van alles mogelijk. Vraag daarom bij een softwareleverancier naar de mogelijkheden om software te koppelen.

Aan het exporteren en importeren komt meestal wel een handmatige handeling te pas. Je moet namelijk het export bestand bewerken, zodat dit goed kan worden ingelezen in andere software. Dit exporteren en importeren gaat vaak middels een Excel bestand. 

 

Software zoeken, vergelijken en selecteren

Ben je overtuigd van de meerwaarde van software? Ben je benieuwd welke software bij jouw bedrijf past? Of wil je erachter komen of jouw software koppelt met je huidige software systemen? Klik dan op de knop "Bekijk categorieën", kies een software categorie en vergelijk alle software.

Wil je graag hulp bij het vinden van een geschikte softwaresysteem? Start dan de softwareselectie met de “start softwareselectie” knop hieronder, selecteer de voor jouw bedrijf relevante software functionaliteiten en vind de software die bij jouw bedrijf past.

Mocht je er nog niet uitkomen, neem dan contact op of bel ons, wij helpen je graag op weg met het vinden van de juiste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf.

 

Software koppelen

Hulp nodig?
Vraag dan vrijblijvend software advies aan!

Geef mij advies

Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste HRM software? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel