Talentmanagement software | Vergelijken en Advies
menu
Ik wil software advies

Talentmanagement software

Vergelijk de beste Talentmanagement software voor jouw organisatie.
Hulp nodig? Start onze keuzehulp of vraag vrijblijvend advies aan!


Start keuzehulp
Geef mij advies
Auke Westra
Auke Westra - Software expert
Resultaten filteren
close
Talentmanagement
check clear Game based assessments
check clear Gesprekscyclus
check clear Persoonlijk ontwikkelingsplan
check clear Prestatiemanagement  
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
SoftwareWatcher's keuze
check clear Game based assessments
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
check clear Game based assessments
check clear Gesprekscyclus
check clear Persoonlijk ontwikkelingsplan
check clear Prestatiemanagement  
Indicatie kosten vanaf p/m:
Op aanvraag
Vergelijken

De beste talentmanagement software van 2024 zoeken, vergelijken en selecteren. Gebruik de eenvoudige softwareselectie tool voor het zoeken van software, vergelijk alle software op een onafhankelijke manier en selecteer de software die bij je bedrijf past. 

De 10 voordelen van SoftwareWatcher

 1. Krijg gratis en onafhankelijk softwareselectie advies van een software expert
 2. Ontdek hoe jouw bedrijf (verder) kan worden gedigitaliseerd
 3. Gebruik de beste softwareselectie tool van Nederland
 4. Vergelijk alle relevante software functionaliteiten
 5. Selecteer en vergelijk de software die bij jouw bedrijf past
 6. Maak gebruik van onze expertise op het gebied van bedrijfsprocessen en software oplossingen
 7. Vraag eenvoudig, kosteloos en vrijblijvend één of meerdere software demonstraties tegelijk aan
 8. Ontdek alle software koppelingen en creëer je eigen software landschap voor je bedrijf.
 9. Gebruik onze tips & tricks voor de beste softwareselectie
 10. SoftwareWatcher is altijd gratis

Waarom talentmanagement software

Voordat je overweegt om talentmanagement software aan te schaffen is het eerst belangrijk om te weten wat je precies aan talentmanagement hebt. Dit zijn de belangrijkste redenen:

 • De juiste medewerker op de juiste plek: Doen waar je goed in bent geeft energie en zelfvertrouwen. Ook kan de mederwerker hierdoor makkelijker beslissingen nemen. Wanneer je namelijk weet waar je goed in bent kan je beter keuzes maken.   
 • Focus op ontwikkeling medewerkers: Actief bezig met het ontwikkelen van je medewerkers door ze de juiste trainingen te laten volgen. Medewerkers vinden het volgen van een training die een talent aanspreken leuk. Ook is het makkelijker om van een 6 een 8 te maken dan van een 4 een 6. 
 • Betere prestaties medewerkers: Prestaties van medewerkers verbeteren wanneer ze doen wat ze leuk vinden. Dit is ook goed voor de individuele ontwikkeling van een medewerker. 
 • Ontwikkeling van de organisatie: Goed ingericht talentmanagement levert voor het bedrijf als voor de medewerkers winst op. Medewerkers met de juiste talenten voor een functie dragen direct bij aan de resultaten, cultuur en sfeer van het bedrijf. 
 • Overzicht: Doelstellingen, prestaties, competenties, ontwikkel punten en skills per medewerker kunnen eenvoudig worden bijgehouden. Ook kun je vaak de voortgang hiervan monitoren. 
 • Handige digitale tools: Talentmanagement software beschikt over meerdere handige digtiale tools zoals 360 graden feedback en feedback tussen medewerkers. 
 • Competentie management: Wanneer je een nieuwe functie moet invullen kun je eerst de talentmanagement tool raadplegen. Met de talentmanagement tool kun je namelijk snel en eenvoudig zien welke medewerkers eventueel geschikt zijn voor de nieuwe functie.  

Talentmanagement software vergelijken met de softwareselectie

Met de gratis softwareselectie tool van SoftwareWatcher kun je eenvoudig relevante talentmanagement software zoeken, vergelijken en selecteren voor alle branches. De softwareselectie bestaat uit een aantal relevante vragen over alle bedrijfsprocessen en software functionaliteiten. Klik op de gele knop bovenaan deze pagina om de softwareselectie tool te starten.

De 7 voordelen van talentmanagement software

Talentmanagement software helpt bedrijven met het structureren, automatiseren en digitaliseren van het talentmanagement proces. Hieronder staan de 7 belangrijkste voordelen van het gebruik van software:

 1. Tijd besparen: Door het optimaliseren van processen met software zorg je ervoor dat je meer kostbare tijd overhoudt.
 2. Kosten verlagen: Naast het besparen van tijd bespaar je ook op de kosten. Door het digitaliseren van processen zijn er minder handmatige handelingen nodig. Dit kan bijvoorbeeld schelen in de personeelskosten.
 3. Structuur: Alle informatie staat op de juiste plaats en iedereen weet waar deze gevonden kan worden.
 4. Online: Alles is digitaal waardoor heeft iedereen altijd en overal toegang tot belangrijke gegevens heeft. Medewerkers kunnen online en real-time met elkaar samenwerken. Dit zorg voor een betere en snellere communicatie tussen collega’s. Bovendien kunnen de archiefkasten de deur uit.
 5. Software koppelen: Er zijn steeds meer koppelingen tussen verschillende software beschikbaar. Zo kun je steeds meer bedrijfsprocessen digitaliseren.
 6. Risicobeheer: Informatie wordt veilig opgeslagen in de cloud en er worden dagelijks automatisch back ups gemaakt. Jouw gegevens zullen dus nooit verloren gaan.
 7. Analyse en rapportage: Met software verzamel je eenvoudig en snel data waarmee waardevolle data analyses en overzichten kunnen worden gemaakt. Zo kan een betrouwbaar overzicht worden gemaakt om bijvoorbeeld aan het management te rapporteren of medewerkers inzicht in de resultaten van je bedrijf te geven. Ontdek waar knel- en verbeterpunten liggen, formuleer doelstellingen voor je bedrijf en verbeter de besluitvorming.

Talentmanagement software vergelijken

Vraag software demonstraties aan om software nog beter met elkaar te vergelijken

Wil je nog meer weten over de software? Met SoftwareWatcher vraag je eenvoudig, vrijblijvend en kosteloos één of meerdere software demonstraties aan. Hieronder de 7 redenen waarom een software demonstratie waardevol is:

 1. Kom erachter wat de kwaliteit is van de software functionaliteiten
 2. Krijg een indruk van de gebruiksvriendelijkheid van de software
 3. Leer de mensen achter de software kennen
 4. Stel inhoudelijk vragen stellen over de software
 5. Krijg een juiste indicatie van de kosten van de software
 6. Een gratis adviesgesprek met onze eigen software experts
 7. Ontdek of de software bij je bedrijf past

Prijzen vergelijken van talentmanagement software

Prijzen en verdienmodellen voor talentmanagement software variëren per softwareleverancier. Waar het ene bedrijf software aanbiedt voor een vast maandelijks bedrag, bieden andere bedrijven bijvoorbeeld een gratis instapmodel(freemium) aan. Ook hangen de prijzen van de software vaak af van het aantal gebruikers van de aanvrager. Het noemen van één prijs per softwarepakket geeft geen betrouwbaar beeld van de daadwerkelijke kosten en het vergelijken van prijzen kan hierdoor lastig zijn. SoftwareWatcher beschikt over filters waarmee je het prijsmodel en de prijsverhoudingen tussen softwareleveranciers kan vergelijken. Tijdens een software demonstratie krijg je van de softwareleverancier een indicatie van de prijs voor jouw bedrijf zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

Gratis advies van een software expert

Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan helpen we je graag persoonlijk verder met het selecteren van de beste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf. Door vrijblijvend contact met ons op te nemen gaan we samen kijken naar jouw huidige situatie, software wensen en bedrijfsprocessen. Op basis hiervan geven we een onafhankelijk advies welke concrete software oplossingen het best geschikt zijn voor jouw bedrijf. Ook tijdens de selectie procedure fungeren we graag als centraal aanspreekpunt voor al je vragen over software. Het is altijd mogelijk om gratis contact met ons op te nemen en gebruik te maken onze jarenlange expertise op het gebied van bedrijfsprocessen en software oplossingen.

Talentmanagement software koppelen met bestaande software in je bedrijf

Wanneer je tevreden bent over je huidige software systemen dan wil je graag dat nieuwe software systemen hier goed mee kunnen koppelen. Een software koppeling zorgt er immers voor dat informatie tussen beide systemen automatisch wordt uitgewisseld zonder dat er handmatige handelingen nodig zijn. Met de software vergelijking van SoftwareWatcher kun je eenvoudig zien welke software met elkaar koppelt. Hiervoor hoef je alleen de integratiefilter te raadplegen op de vergelijkingspagina.

Talentmanagement software vergelijken

Hulp bij het zoeken, vergelijken en selecteren van talentmanagement software

Wil je graag hulp bij het vinden van geschikte talentmanagement software? Start dan de softwareselectie met de “start softwareselectie” knop rechts bovenin deze pagina, selecteer de voor jouw bedrijf relevante software functionaliteiten en vind de software die bij jouw bedrijf past. 

Mocht je er nog niet uitkomen dan kun je ons altijd bellen, wij helpen je graag op weg met het vinden van de juiste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf.


Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste Talentmanagement software? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel