Wat is een kassasysteem? Software vergelijken en selecteren
menu
Ik wil software advies
Wat is een POS systeem
  • event 28-02-2020
  • schedule 16:00
  • timer 1 minuut

Wat is een POS systeem

Bij het runnen van een winkel of een andere vorm van bedrijf, is de kans groot dat je de term 'POS' al eens hebt gehoord. Maar wat betekent het nu precies en waarom is het zo belangrijk?

Point Of Sale: Meer dan alleen een Kassa
POS is de afkorting van Point Of Sale, wat letterlijk vertaald kan worden naar 'verkooppunt'. Het gaat hierbij verder dan de traditionele kassasystemen waar we aan gewend zijn. Een POS systeem is in feite een digitaal kassasysteem waarmee je producten of diensten kunt afrekenen.

In de moderne bedrijfswereld, waar digitalisering een steeds grotere rol speelt, zien we dat POS systemen vaak volledig digitaal opereren. Denk hierbij aan een mobiel apparaat zoals een tablet waarop een app draait die alle verkopen registreert, voorraad beheert, en nog veel meer.

Toch is er ook een trend waarbij de traditionele kassa's en de moderne, digitale POS systemen worden gecombineerd. Hierdoor profiteer je van het beste van beide werelden: de vertrouwdheid en het fysieke overzicht van een traditioneel kassasysteem en de flexibiliteit en geavanceerde mogelijkheden van een modern POS systeem.

Waarom een POS Systeem Gebruiken?
Een POS systeem biedt bedrijven de mogelijkheid om niet alleen snel en efficiënt af te rekenen, maar geeft ook inzicht in verkoopstatistieken, voorraadbeheer en klantrelatiebeheer. Met alle gegevens op één plek kan je sneller inspelen op trends, je voorraad beter beheren en uiteindelijk je winst maximaliseren.

Het maakt niet uit of je een klein bedrijf runt of een grote onderneming beheert, een goed POS systeem is onmisbaar voor een soepel lopende bedrijfsvoering.

 

Wat is een POS systeem

Hulp nodig?
Vraag dan vrijblijvend software advies aan!

Geef mij advies

Software-advies van SoftwareWatcher

Heb je advies nodig over de beste HRM software? Neem dan nu contact op en wij maken een lijst met de beste software voor jouw organisatie.

Vrijblijvend en zonder verplichtingen

Ik wil software advies
Software Watcher's experts
Website laten maken door Dotsimpel